5. Sınıf Kuran-ı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Kuran-ı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Kur’an-ı Kerim DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) يَعْلَمُونَ İfadesinin okunuşu nedir?
a) ya’lemüne
b) Te’lemüne
c) ya’levüne
d) Te’levne

Cevap:

 

2) Aşağıdakilerden hangisi kalın harflerdendir?
A.)م
B.)س
C.)ق
D.)ف

Cevap:

 

3) İlk insan ve ilk peygamberdir.
Allah topraktan yaratmış, onu diğer varlıklara üstün kılmıştı
Melekler Allah’ın emrine uydu ve onun üstünlüğünü tanıdı.
Yukarıda hangi peygamberden bahsedilmektedir?

A) Hz. Adem (AS)
B) Hz. Nuh (AS)
C) Hz. Salih (AS)
D) Hz. Hud (AS)

Cevap: A

 

4) Milletini Allah’a gönülden bağlanmaya, ona kulluk etmeye çağırıyordu.
Kendilerine hiç kimsenin güç yetiremeyeceğini zannettiler.
Âd kavmi her şeyi kasıp kavuran bir rüzgârla yok edildi.

Yukarıda hangi peygamberden bahsedilmektedir?
A.) Hz. Âdem
B.) Hz. Salih
C.) Hz. Nuh
D.) Hz. Hud

Cevap: D

 

5) Kuran- Kerim’in ilk ve son sureleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kevser-Bakara
B) Bakara-kevser
C) Fatiha-Nas
D) Fatiha-Kevser

Cevap: D

 

6) Kuran-ı Kerim’de aşağıdaki konulardan hangisine değilmemiştir?
A) Ahiret
B) Kıyametin ne zaman kopacağı
C) İman-İbadet
D) Ahlak kuralları

Cevap: B

 

7) Allah’ın var ve bir olduğu,eşi ve benzeri olmadığı inancına ne ad verilir ?
a)Teslis
b)Takva
c)Tevhit
d)Şirk

Cevap: C

 

8) Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’ı Kerimle ilgli doğru bir bilgi değildir?
a)Kur’an okumak ibadettir.
b)Kur’anı kerim bir çok konuda bize öğüt vermektedir.
c)Kur’an’ı Kerimde 26 harf kullanılmıştır.
d)Kur’an’ı Kerimde birçok kıssa bulunmaktadır.

Cevap: C

 

9) kuran-ı kerim yazılı soruları
Cevap:

 

10) Aşağıdakilerden hangisinde hareke ötredir? (harflere u-ü sesini verir)
A) خَطَبَ
B) قَدَرَ
C) زَرَقَ
D) وَهُوَ

Cevap:

 

 

Kur’an-ı Kerim Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.