5. Sınıf Kuran-ı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5. Sınıf Kuran-ı Kerim 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

…………………. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Kur’an-ı Kerim DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:………………….. No:……..

1) Kulun bütün hareket ve davranışlarının Allah Teâlâ’nın rızası için olmasına ne denir?
A) Şükür
C) Hamd
B) Rahmet
D) İhlas

Cevap: D

 

2) Hz. Âdem’in kıskançlıktan dolayı öldürülen Kur’an’da kıssası anlatılançocuğu hangisidir ?
a)Kabil
b)Habil
c)Hûd
d)İdris

Cevap: A

 

3) Aşağıdakilerden hangisi şükür ifadelerinden değildir?
A)Elhamdülillah
B) Hamd olsun
C)Allah’a şükür
D)Estağfurullah

Cevap: D

 

4) Allah Semûd kavmine kendi içlerinden peygamber olarak gönderdi.
İnanmayanlarla onun arasında belirlenen bir günde, kayaların arasından, hepsinin gözü önünde bir deve çıkagelmişti.
Yukarıda hangi peygamberden bahsedilmektedir?

A) Hz. Adem (AS)
B) Hz. Salih (AS)
C) Hz. Nuh (AS)
D) Hz. Hud (AS)

Cevap: D

 

5) Bir kimseyi güzel bir şekilde anmak, övmek ve ona teşekkür etmeye ne denir?
A) Şükür
C) Hamd
B) Rahmet
D) İhlas

Cevap: D

 

6) Hangisi kalın sesli harflerden biridir ?
a)ك– Kef
b)س -Sin
c)ي– Ye
d)خ -Hı

Cevap:

 

7) Aşağıdakilerden hangisi harekelerden birisi değildir?
a) Esre
b) Ötre
c) Üstün
d) Tecvid

Cevap: D

 

8) Hangisi Kur’ân-ı Kerîm’in belli başlı bir özelliği değildir ?
a)Allah kelamıdır.
b)Okunması ibadettir.
c)İndirildiği şekliyle günümüze kadar ulaşmış bir ilâhî kitaptır.
d)Bazı âyetleri değiştirilmiştir.

Cevap: D

 

9) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.
(Hamd-Şükür-İhlas-Rahmet-Riya)

1.Sevgiyle Allah’a yönelen her türlü şükür ve övgüye……………..denir.

2.İnsanın kendisine verilen nimetlerin değerini bilmesi ve Allah’a bunlar için teşekkür etmesine………..….denir.

3.………….…Allah’ın kullarına acıması,onlara sevgi,şefkat ve merhametle muamele etmesidir.

4.İbadetlerde sadece Allah rızasını gözetmek,samimi ve içten olmaya ……………denir.

5…………….….ibadetleri insanlar görsünler diye gösteriş için yapmaya denir.

Cevap:

 

 

Kur’an-ı Kerim Dersi Öğretmeni
……………….. 

Başarılar Dilerim

Bu yazıya yorum yapıldı.

  1. Ömer Reply

    Süper

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.